Tradiția Oshibori

Tradiția Oshibori

Oshibori (provenit din cultura japoneza O-shibori) este un prosop de mana umed oferit clientilor in locuri precum restaurante sau baruri si folosit pentru a-si curata mainile inainte de a manca. Oshibori a fost folosit de mult timp in Japonia. In epoca „The Tale of Genji” a fost folosita pentru vizitatori, perioada Edo a fost folosita în Hatago (旅籠), folosita mai tarziu in multe restaurante, Oshibori a fost ospitalitatea in Japonia. Recent, este vazută in intreaga lume. Rece oshibori sunt utilizate in timpul verii, si osbile fierbinte in timpul iernii. in Japonia, pe 29 octombrie este ziua lui Oshibori, din 2004.

An oshibori (Japanese O-shibori culture) or hot towel is a wet hand towel offered to customers in places such as restaurants or bars, and used to clean one’s hands before eating. Oshibori has long been part of Hospitality Culture in Japan: in „The Tale of Genji” era it was used for visitors; during the Edo period it was used in Hatago (旅籠); later it started to be used in many restaurants.[It eventually spread to worldwide use. Cold oshibori are used in summer, and hot oshibori in winter. In Japan, October 29 has been observed as the day of Oshibori since 2004.